Maak kennis met onze Content Marketeer Johanneke

Johanneke stelt zich voor eResults
2 min
23 nov. 2020
Nieuws

Aangenaam, ik ben Johanneke! Ik woon in De Meern met mijn vriend en 2 heerlijke Maine Coons (grote, langharige katten). Inmiddels ben ik alweer een tijdje in de running bij eResults als copywriter: sinds afgelopen mei. Ik vertel je graag hoe ik hier terecht ben gekomen en wat ik zoal doe als copywriter bij eResults.

Hoe ben ik bij eResults terecht gekomen?

Na een studie biologie in Utrecht en een tweetal banen in een overheidsorganisatie en een adviesbureau, was ik de carrièredraad even kwijt. Toen heb ik twee jaar geleden met behulp van een personal branding coach de switch gemaakt naar het vak van copywriter. Een creatieve omgeving past vele malen beter bij mij als persoon; daarnaast wilde ik altijd al iets met mijn talenknobbel doen. Een nieuwe start dus! Na mijn eerste bureau-ervaring afgelopen jaar was voor mij eResults de ideale match om me verder te ontwikkelen in het online tekstschrijversvak.

Wat vind ik gaaf aan eResults? 

Wat ik gaaf vind bij eResults is de afwisseling in het werk: van een advertentietekst tot een whitepaper, voor uiteenlopende klanten. Zo hebben we een uitzendbureau, een softwareleverancier/reseller, maar ook een bedrijf dat geotechnisch bodemonderzoek doet. Dat levert een hoop verschillende teksten op. Is er een wat technischere tekst nodig? Dan verdiep ik me graag in het onderwerp; ik ben niet vies van wat intellectuele uitdaging. 
Doe ik dan ook wat met SEO? Jazeker, dat aspect neem ik altijd mee in mijn teksten. In mijn vorige functie heb ik me daarin zelfs gespecialiseerd, dus spar ik graag mee over de SEO-strategie van klanten.

Wat is de grootste uitdaging?

Een nieuwe website van teksten voorzien aan de hand van interviews met de klant vind ik misschien nog wel het spannendste werk. Ik ben altijd erg trots wanneer het lukt om het verhaal van het bedrijf écht goed op de site te krijgen. Dat de klant dan tevreden is over het resultaat, dat is echt gaaf.

Hoe bevalt het bij eResults?

Hoe het tot nu toe bevalt? Goed! De goede onderlinge kennisdeling en de informele sfeer maken eResults een leuk bedrijf om voor te werken. Ook hangt er innovatie in de lucht: alle nieuwe ideeën zijn welkom. Die vrijheid spreekt me erg aan. Ik blijf hier denk ik nog wel even hangen. ;-)

een van de eResults Contentmarketeers, Johanneke

Mogelijk gaan deze je ook helpen