Maak kennis met onze New Business Developer Floris

4 min
22 apr. 2022
Nieuws

Ik ben Floris, de nieuwe collega bij eResults: ik zit hier nu sinds april 2022. Geboren in Nijmegen en toen ik 6,5 jaar oud was verhuisd naar Bergen op Zoom. Een heel eind uit de weg, maar dit was vanwege mijn vaders werk. Tegenwoordig woon ik in het gezellige Breda. Een van de leukste steden in Noord-Brabant als je het mij vraagt. Ik vertel hier graag wat meer over mijn achtergrond, hoe ik bij eResults terecht ben gekomen en wat mijn ambities zijn.

Van golf naar online marketing

 

Mijn opleidingscarrière is gestart bij het CIOS, de sportopleiding in Goes met als hoogtepunt de ontwikkeling van mijn eigen bedrijf! Hier gaf ik golfclinics voor beginners en had ik de marketing en interne bedrijfsactiviteiten in eigen beheer. Hier heb ik veel van geleerd, maar toch wilde ik mijzelf wat verder ontwikkelen en heb ik gekozen voor een hbo-studie. De hbo-opleiding sportmarketing- en management was een logische keus na het CIOS en daarbij volgde de minor online marketing. Zo kwam ik via-via bij een onlinemarketingbureau terecht: mijn vorige werkgever.

Wat heb je bij je vorige werkgever gedaan?


Bij mijn vorige werkgever was ik verantwoordelijk voor de new sales en heb ik geleerd hoe je een interesse kan wekken bij de juiste persoon. Door met de salescollega’s te focussen op de techniek heb ik mijzelf weten te ontwikkelen binnen het verkoopgesprek. Daarbij werden de klanten volledig ontzorgd en werd de focus gelegd op de implementatie en niet op de communicatie. In de afgelopen jaren merk ik dat de behoefte van de klant is verschoven en steeds meer bedrijven investeren in online marketing op strategisch vlak. Dit is ook waar mijn interesse op dit moment naartoe gaat.

Wat is je eerste indruk van eResults?

Mijn eerste indruk van eResults is zeer positief! Wat mij aanspreekt bij eResults is de persoonlijke aanpak, de korte lijntjes binnen het bedrijf en de intieme samenwerking tussen collega's, wat zich uit in kwalitatief maatwerk voor de klanten. Daarbij denk ik dat niet elke klant een match is met het bedrijf, wat bij mijn vorige werkgever wel werd gedacht. Ook vind ik de strategische oplossingen erg interessant en ik denk dat de markt daar nu goed voor is!

En wat ben je de komende tijd van plan?

Het lijkt me leuk om de komende jaren steeds meer van waarde te zijn voor eResults en daarbinnen mezelf te kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik graag naar een gedeelde functie toe: deels strategische sessies geven en deels binnenhalen en beheren van nieuwe klanten. Als je de klant vanaf de eerste strategische sessie meemaakt en daarna beheert, kun je daar heel veel van leren. Die langetermijnrelatie is heel belangrijk.

Steeds beter worden in mijn werk

Ik wil me graag ontwikkelen op strategische kennis: hoe ga je om met klanten met strategische vraagstukken, hoe bereid ik mijzelf voor op de eerste gesprekken en hoe creëer je de juiste aftersale. Ook is het belangrijk om regelmatig met een kritische blik terug te kijken en te evalueren hoe gesprekken zijn gegaan. Het optimaliseren van het salesproces hangt daar ook mee samen. Denk aan het managen van klanten en het evalueren van mijn persoonlijke managementkwaliteiten zodat up-sale en cross-sale kan ontstaan. Daarnaast ben ik ook gedreven om eResults in de toekomst beter op de kaart te zetten.

Wat is er nu eigenlijk gebeurd met het golfen?

Golfen doe ik nu zelf recreatief en ik help mijn vader en vrienden van m’n vader soms met wat tips. En wie weet neem ik mijn collega's hier in de toekomst nog een keer in mee.

Een andere sport die ik nog wel intensief doe is veldhockey. Ik train twee keer per week en geef daarbij ook training. Samen met mijn teamgenoten streven wij naar een hogere klasse en hopen wij dit jaar (2022) nog te promoveren!