Unieke online configurator voor graafmachines bevestigt koppositie marktleider én levert volop aanvragen

Klantvraag

Als marktleider willen we continu onderscheidend blijven, ook online. Daarnaast denken we dat het offerteproces efficiënter kan. Help ons beide uitgangspunten te combineren in een vernieuwende online oplossing.

Onze aanpak

Voor een auto is het tegenwoordig heel gebruikelijk dat je online jouw configuratie samenstelt. Voor graafmachines was dit nog totaal nieuw, waarom eigenlijk? Tuurlijk, een graafmachine is net even wat complexer, maar we houden wel van een beetje uitdaging. Kortom, voor Kemp hebben we een eigen configurator ontwikkeld (100% op maat) waarmee bezoekers nu wél gewoon hun eigen graafmachine kunnen samenstellen.

Het resultaat

Dat mag er zijn. Naast een enorme hoeveelheid extra offerte-aanvragen onderstreept de configurator ook de innovatieve koppositie die Kemp van oudsher inneemt in de branche. Daarnaast levert de configurator aantrekkelijke efficiëntieslagen op in het offerteproces, doordat klanten al veel zelf invullen en de communicatie voor een veel groter deel digitaal plaats vindt. En dat klanten er blij mee zijn blijkt wel uit de cijfers. Kortom, een win-win-win-win.

Deze resultaten boekten we in 12 maanden:

Vanuit het niets naar 36k views
Aantal aanvragen in de vier cijfers
Unieke tool binnen de branche
Graafmachine van Kemp Groep graaft in de grond

Over Kemp Groep

Kemp Groep is als distribiteur van bekende merken als Kobelco en Atlas marktleider op het gebied van grondverzetmaterieel. Klanten kunnen zowel online als bij één van de vijf vestigingen terecht voor een uitgebreid aanbod stoere machines en bijbehorende service.

Een uitstekende creatieve vertaling van onze eisen en wensen naar een mooi en modern design. We kunnen al onze bedrijven met behoud van eigen identiteit perfect presenteren. Aan de achterkant profiteren wij van de synergieën tussen de verschillende websites.

Edwin WennekesManager Reclame & PR

Werkt lekker aan de voor- én achterkant

Natuurlijk is het belangrijk dat de configurator voor bezoekers zo gebruiksvriendelijk mogelijk is, maar ook voor Kemp zelf moet 'ie lekker werken natuurlijk. Want de inmiddels tientallen machines en duizenden opties moeten wel makkelijk door medewerkers aan te passen en uit te breiden zijn. Daarom hebben we niet alleen volop aandacht gegeven aan de gebruikerskant, maar ook aan de beheeromgeving.

Beide hebben we volledig op maat gebouwd, zodat ze voldoen aan alle wensen van zowel Kemp als zijn klanten. Want het wordt pas een win-win als alle betrokkenen er optimaal van profiteren. Dat dit gelukt is, blijkt inmiddels uit de resultaten. Die zijn voor onszelf de mooiste win.

Graafmachines met rupsbanden aan het werk in het zand
Dashboard van een machine van Kemp

Over het uiterlijk

Kenmerkend aan veel graafmachines is dat je als klant een hoop naar wens kunt laten aanpassen. Ideaal voor jou als klant, maar zie dat maar eens te stroomlijnen in een gebruiksvriendelijke online configurator. En, o ja, ook de verschillen tussen de machines zijn groot. We hebben dit opgelost via een functioneel, overzichtelijk en vooral ook duidelijk ontwerp, dat we op basis van bezoekersgedrag waar nodig steeds verder hebben gefinetuned.

Screenshot van hoofdpagina van de configuratorHoofdpagina van de machineconfigurator van KempScreenshot van ingevulde configurator voor machines van Kemp

Ook slim aan de slag met onderscheidende online tools?

Heb je een idee om jezelf te onderscheiden en je doelgroep nog beter van dienst te zijn? Onze designers en developers maken die mooie app, portal of API maar wat graag voor je!