Metak - de stoere staalpartij in de regio, nu ook optimaal online

Klantvraag

Metak werkt vooral in de regio. Bij voorkeur in een straal van 35 km rondom De Meern. De vraag van Metak was dus ook duidelijk, ze willen graag meer aanvragen realiseren via de website, maar dus wel in de regio. Bij die aanvragen draait het niet alleen om kwantiteit, maar zeker ook om kwaliteit.

Onze aanpak

De website van Metak was verouderd, zowel qua uitstraling als techniek. Daarom hebben we als eerste een nieuwe website gemaakt. 

De volgende stap in het traject was om het verkeer naar de site te laten groeien. Hiervoor zetten we in op organische groei via SEO-optimalisatie en maken we gebruik van Google Ads. 

Om het verkeer vervolgens te laten converteren op de website werken we aan CRO (conversieoptimalisatie).

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn. Het verkeer naar de website is enorm toegenomen, zowel via Ads als het organische verkeer. Ook de aanvragen via de website gaan goed: Metak krijgt nu zo'n 30 aanvragen per maand via de website, binnen de regio. 

Onze resultaten:

Van 250 bezoekers naar 1800 bezoekers per maand
Gemiddeld 35 kwalitatieve aanvragen uit de regio per maand
Over Metak

Bij Metak zijn ze al sinds 1974 fan van metaal. Met een team van inmiddels 10 vakmannen maken ze dagelijks de mooiste dingen van metaal. Denk hierbij aan constructies voor grote gebouwen, hekken, trappen of deuren. Van veelvoorkomende projecten tot aan uniek maatwerk, Metak maakt het allemaal!

Metak onderscheidt zich door de sterke regiofocus. Doordat alles maatwerk is, spelen transport en afstand een belangrijke rol. Daarin de juiste grens zoeken en vinden is een prachtig spel. En super om te ervaren dat dit ook lukt.

Marijke van VeenenAccount Strateeg eResults

Stap 1: website aanpakken t.b.v. online marketing

De website van Metak was verouderd, zowel qua uitstraling als techniek. Daarom hebben we als eerste een nieuwe website gemaakt. De uitgangspunten van de nieuwe website waren uiteraard het realiseren van aanvragen en daarnaast goede online vindbaarheid. Om die reden is er gekozen om de diensten/producten van Metak centraal te stellen op de website. Ook zijn alle pagina's voorzien van een contactformulier, zodat bezoekers gemakkelijk contact kunnen opnemen en dus makkelijker kunnen converteren. Daarnaast hebben we een portfolio toegevoegd op de website met daarin foto's van de projecten die Metak heeft uitgevoerd. Zo krijgen de bezoekers van de website een goed beeld van wat voor diensten Metak kan leveren. 

Online aanpak

Nadat de nieuwe website een feit was, was de volgende stap in het traject was om het verkeer naar de site te laten groeien. We voeren continu analyses uit om te zien welke zoekwoorden potentiële websitebezoekers gebruiken. Om hierop aan te (blijven) sluiten voegen we nieuwe landingspagina's toe en optimaliseren we de bestaande landingspagina's. Ook controleren we de website regelmatig om te zien of de techniek up-to-date is (iets waar zoekmachines veel waarde aan hechten).

Naast de organische groei, geven we de website een extra boost door middel van een campagne via Google Ads. Deze campagne is gericht op de diensten van Metak en kunnen we heel goed op lokaal niveau targeten. Deze campagne wordt maandelijks geoptimaliseerd voor maximaal resultaat. Zo realiseren wij een continue stroom van verkeer naar Metak.nl en stijgt het aantal aanvragen.

Om de aanvragen via de site verder te stimuleren, voeren we regelmatig tests uit met bijvoorbeeld de CTA. 

Al bovenstaande werkzaamheden zijn een continu proces waar we maandelijks aan werken.

Wil jij ook je online kansen benutten?

Neem contact met mij op. Ik bekijk graag samen met je naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf.