Maak kennis met onze nieuwe content marketeer Eva!

3 min
22 mei 2023
Nieuws

Het aantal nieuwe projectengroeitnog steeds lekker door, net als heteResults-team. Onze nieuwste aanwinst is content marketeer Eva, die haar collega’s gaat versterken bij het schrijven van de beste teksten. 

Hoi Eva! Kun je ons wat vertellen over je leeftijd en vooropleiding? 

Jazeker! Ik ben 28 jaar en heb Culturele Antropologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Daarna heb ik nog een master Internationale Betrekkingen gevolgd in Leiden. Vooral van die master werd ik niet zo enthousiast. Na een stage bij de overheid wist ik dat ik niet in die hoek wilde werken. 

Nogal een andere richting dan contentmarketing. Hoe ben je dit werk gaan doen? 

Mijn afstuderen viel samen met het begin van de coronapandemie. Dat gaf me flink wat tijd om te bedenken wat ik wél wilde. Inmiddels had ik gemerkt dat schrijven en creatief bezig zijn me een hoop energie gaf. Via-via kon ik aan de slag met een eerste laagdrempelige opdracht als tekstschrijver. Dat beviel me zo goed dat ik besloot daarin verder te gaan. 

Ben je toen ook een opleiding in die richting gaan doen? Of ben je self-made?

Ik heb vooral online heel veel opgezocht, een paar cursussen gevolgd, boeken gelezen. Maar ik ben ook gewoon gaan experimenteren om te kijken wat werkt. Uiteindelijk heb ik 2,5 jaar als freelancer copywriter gewerkt, en later ook als webdesigner. De combinatie van tekstueel en visueel bezig zijn beviel me erg goed.  

En toen wilde je je uiteindelijk toch aansluiten bij een team. Waarom? 

Het freelancen gaf een heleboel vrijheid, waar mijn vriend en ik goed gebruik van hebben gemaakt door veel te reizen. In de afgelopen twee jaar hebben we met veel plezier in Portugal, Spanje en Indonesië gewoond en gewerkt. Toch waren we er op een gegeven moment wel aan toe om ons stabiele leventje in Nederland weer op te pakken. Ook begon ik het freelancen steeds vaker eenzaam te vinden. In een team werken leek me fijn vanwege de gezelligheid, maar ook omdat ik hoop er veel van te kunnen leren. 

Wat leek je zo leuk aan eResults? 

De manier van werken sprak me meteen aan: veel focus op vrijheid, eigen verantwoordelijkheid, flexibiliteit. Ook kreeg ik het idee dat eResults een open, platte organisatie is. Niet te groot, met korte lijntjes. Dat gaf me een goed gevoel.  

Hoe kijk je er tegenaan dat je straks veel verschillende soorten klanten hebt?

Als freelancer vond ik die afwisseling altijd erg leuk. Daarom heb ik bewust gezocht naar een functie bij een marketingbureau. Lekker breed, variatie in onderwerpen en klantendat wilde ik graag zo houden. 

En is er een gebied binnen contentmarketing waarin je jezelf verder wilt specialiseren? 

Ik wil graag nog beter worden in echt goede SEO-teksten schrijven. Daar weet ik wel het een en ander van, maar er is vast nog meer te leren. En als ik wat breder kijk binnen eResults lijkt het me leuk om uiteindelijk ook weer iets met design te doen. 

 

Leuk! Voor zulke verbreding is zeker ruimte, dat is het voordeel van werken bij een fullservicebureau. En even over je privéleven: je hebt dus een vriend. Heb je ook huisdieren, hobby’s? 

Nog geen huisdieren, maar ik hoop op een paar katten in de toekomst. Qua hobby’s sport ik graag en probeer ik drie keer in de week aan krachttraining te doen. Verder breng ik de meeste vrije tijd met vrienden en familie door. Leuke dingen doen, lekker eten, kortom: gezelligheid. 

Van gezelligheid zijn we hier bij eResults ook niet vies, dus je bent hier hopelijk goed op je plek. Veel werkplezier, Eva!