Zakelijke e-mailaanbieders, welke moet je kiezen?

Kies de juiste zakelijke e-mailaanbieder
5 min
12 feb. 2020
Online marketing

E-mail, daar gaan we het vandaag over hebben. Ik vind het altijd leuk om te kijken wat er onder mijn collega’s zoal leeft als ik een blog schrijf, dus bij de koffieautomaat gooide ik even het onderwerp e-mail op. Monique heeft de afgelopen week een heuse liefdesverklaring binnen gekregen. Steef kan in de komende week maar liefst 500.000 Euro bijgeschreven krijgen van een prins uit het Midden-Oosten (als hij zelf even de overboekingskosten betaald). En ikzelf ben gefeliciteerd. Ik heb nu – eindelijk – toegang tot de beste medische benodigdheden!

Zakelijke e-mail 

Spam, gijzelsoftware, ongevraagde nieuwsbrieven, virussen en gehackte mailaccounts. Het zijn rare tijden voor de zakelijke e-mail. Het aanbieden van e-mail is daarom tegenwoordig veel meer dan alleen het faciliteren van verzenden en ontvangen, het gaat anno 2017 veel meer over jouw gebruikers beveiligen en zorgen dat alleen vertrouwde e-mail door de filters heen komt. En owja, zorgen dat gewenste e-mail natuurlijk niet in de spam-box terecht komt.

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe je e-mail het beste kunt regelen. In deze blog geven we vanuit onze eigen ervaringen een aantal suggesties voor goede aanbieders van zakelijke e-mail.


1. Office 365

Misschien wel één van de bekendste en grootste ter wereld is Office 365 van Microsoft. In de zakelijke pakketten zit naast e-mail ook alle Office-programma’s en veel opslagruimte op Onedrive. Wij hebben hem zelf ook 😉.

Samenvatting

Prijs: €10,50 per gebruiker per maand
Inclusief: e-mail, agenda, office-programma’s, opslagruimte in de cloud, Skype

Voordelen

 • Goede bescherming tegen bedreigingen=
 • Zeer compleet pakket
 • Gebruiksvriendelijk voor gebruikers
 • Microsoft komt steeds met vernieuwingen

Nadelen

 

 • Installatie is vrij ingewikkeld
 • Soms teveel mogelijkheden, waardoor je veel moeten zoeken
 • Relatief duur

Ons advies

 

Werk je veel met Office-programma’s als Word, Excel en Outlook? Dan is dit pakket waarschijnlijk de beste keus voor jou. 

Meer informatie

2. G-Suite (Google mail)

We blijven even in de grote spelers hangen, dit is namelijk de belangrijkste concurrent van Office 365; het zakelijke pakket van Google. In principe biedt het alle zelfde functies als Office 365, maar dan de Google-variant ervan en die zijn nu eenmaal iets minder bekend voor de meeste gebruikers. Vandaar ook dat de prijs iets lager is. Privé heb ik hier de keuze voor gemaakt.

Samenvatting

Prijs: €4,- per gebruiker per maand. Inclusief: e-mail, agenda, Google programma’s, opslagruimte in de cloud, Hangouts

 Voordelen

 • Goede bescherming tegen bedreigingen
 • Gebruiksvriendelijk voor gebruikers
 • Werkt goed met Android-telefoons
 • Relatief gemakkelijk te installeren en gebruiksvriendelijk beheer
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen

 • Je kunt als beheerder vrij veel beslissen voor en controleren van je gebruiker, hierin merk je dat het vrij Amerikaans is. In mijn ogen iets te veel.
 • De online pakketten als Google Docs en Google Spreadsheets werken niet super samen met Office-documenten.

Ons advies

Wil je alleen e-mail, agenda en wat opslag en wil je dat het desktop, laptop, telefoon en tablet gewoon goed met elkaar samenwerken? Dan is G Suite een goede oplossing voor je.

Meer informatie 

3. Transip e-mail

Voor ons domeinnamenbeheer en hosting zitten wij bij Transip, net als veel andere internet-bedrijven. Dit komt omdat Transip ‘gewoon’ goed werkt. Ze bieden ook losse e-mailhosting aan en deze dienst is verrassend goed voor een Nederlandse aanbieder. Enkele van mijn kennissen gebruiken deze dienst.

Samenvatting

Prijs: €3,- per maand voor maximaal 3 mailadressen. Inclusief: e-mail en agenda

Voordelen

 • Goede spam-beveiliging
 • Relatief gemakkelijk werkend te krijgen. Instellen in Outlook of op je telefoon is iets pittiger
 • Goedkoop

Nadelen

 • Beperkt in de opties

Ons advies

Wil je alleen e-mail en verwacht je niet dat je veel meer nodig gaat hebben qua nieuwe gebruikers en opslagruimte in de cloud? Dan is dit een goede optie.

Meer informatie 

4. Hushmail

Deze Canadese provider heeft beveiliging als hoogste prioriteit. Ze willen bijvoorbeeld absoluut niet dat NSA bij jouw e-mail kan en ze versleutelen alles. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar online zijn er veel positieve ervaringen te vinden.

Samenvatting

Prijs: $5,99 per gebruiker, per maand
Inclusief: e-mail. Voordelen

 • Goed beveiligd, versleutelde berichten versturen

Nadelen

 • Beperkte dienst
 • Ze rekenen 10 Dollar setup kosten
 • Geen Nederlandse ondersteuning

Ons advies

Staat veilig versturen bij jou voorop? Alle opties hierboven zijn redelijk veilig, maar in Hushmail kun je überhaupt niets versturen zonder dat het versleuteld is, dus die gaan nog een stapje verder.

Meer informatie 

Samenvattend

Zeker voor zakelijke e-mail is het belangrijk dat je goed beschermd bent en dat je zeker weet dat er maatregelen worden genomen als er verdachte activiteit is op je account. Onlangs is er bijvoorbeeld een laptop van eResults gestolen. Binnen enkele minuten hadden we alle wachtwoorden van de gebruiker geblokkeerd en gezorgd dat de gegevens van onze klanten veilig waren. Dat niveau beveiliging is waar je zakelijk naar op zoek bent en dat is wat bovenstaande diensten je kunnen bieden.

Neem jij nog e-mail diensten af van een partij waarbij je vrij zeker weet dat er geen dagelijkse focus is op e-mail en e-mailbeveiliging? Stap dan zo snel mogelijk over, je loopt namelijk een risico.

We begrijpen dat het moeilijk is om de juiste keuze te maken als het om e-mail en beveiliging gaat. We helpen onze klanten graag op weg, bel of mail ons even als jij nog twijfels hebt over hoe goed jij je e-mail geregeld hebt.

 

Mogelijk gaan deze je ook helpen