De populairste zoektermen van 2015

Door: Roel de Vries
Datum:
Tags: Nieuws
Leestijd ± 1 minuut

Het welbekende lijstje van Google heb je misschien al voorbij zien komen op het internet. Game Agaria staat op nummer 1, op de voet gevolgd door Boer zoekt vrouw op 2 en Charlie Hebdo op 3. Het hele lijstje ziet er als volgt uit:

Populairste zoektermen 2015

  1. Agario
  2. Boer zoekt vrouw
  3. Charlie Hebdo
  4. Joost Zwagerman
  5. Mijn belastingdienst
  6. Parijs
  7. Adele
  8. Sail Amsterdam
  9. Carnaval 2015
  10. Trijntje Oosterhuis

Tijd om ons eigen Google-gedrag eens onder de loep te nemen.

Het mag geen verrassing zijn dat de zoekopdrachten van onze programmeurs vaak eindigden bij Stack Overflow, een platform waarop programmeurs vragen beantwoorden. Ook Wikipedia zagen we opvallend vaak voorbij komen. We kunnen dus concluderen dat onze programmeurs behoorlijk leergierig zijn. Mike is de recordhouder zoekopdrachten; hij Googelde dit jaar meer dan 8.800 zoekopdrachten. Dat zijn er gemiddeld 24 per dag. Met z'n allen hebben we afgelopen jaar meer dan 57.000 zoekopdrachten gegoogeld. Dat valt best mee, toch?

De zoekresultaten van onze SEO-expert Peter zijn nogal een ratjetoe. Maar dat is natuurlijk gemakkelijk te verklaren. Google draait bij hem overuren om de zoektermen van onze klanten te checken. Designer Sytze zoekt vooral naar inspirerende webdesigns, stagiair Thijs googelt veel op social media strategieën en adviseur Roel doet veel onderzoek naar onze klanten. Funfact: wist je dat we veruit het meest Googelen op dinsdagen?

Onze zoekresultaten komen dus niet helemaal overeen met die van de gemiddelde Nederlander. Maar hé, wij zijn natuurlijk ook niet gemiddeld, wij zijn eResults. 

Doorpraten naar aanleiding van dit blog? Bel mij.
030 242 0931
Terug naar het overzicht

Wil je artikelen eerder lezen?

Schrijf je in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief