Een virtuele rondleiding met Google business view

Door: Monique Schellevis
Datum:
Tags: Tips Tools
Leestijd ± 2 minuten

Met Google business view heb je de mogelijkheid om je klanten een virtuele rondleiding te geven in je bedrijf.

Wat is het, hoe gaat het in z’n werk en wat heb je eraan? Zoals altijd zetten wij onze MKB bril op, en houden we deze trend voor je onder de loep.

Wat is het?

Je bent vast bekend met Google street view: een autootje rijdt door de straten en maakt overal foto’s. Vervolgens kun jij vanaf je computer gemakkelijk door een stad klikken alsof je er zelf bent. Datzelfde concept passen we nu toe op bedrijven. Een fotograaf maakt foto’s van jouw bedrijf, en vervolgens kan iedereen vanaf een afstandje virtueel door jouw bedrijf wandelen. Als je Googelt op ‘Bocadillos, San Francisco’, zie je rechts niet alleen foto’s en de locatie, maar ook het tabje ‘binnenkijken’. Dit geeft een goed idee van de mogelijkheden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kunt niet zomaar zelf foto’s maken en deze naar Google sturen. Google heeft zelf een aantal fotografen geselecteerd die gecertificeerd zijn om deze foto’s te maken. Er worden namelijk strenge eisen gesteld aan de foto’s en de virtuele tour. Deze fotograaf stuurt de foto’s door naar Google, zodat je er zelf geen werk aan hebt.

Is het nuttig voor jouw bedrijf?

Dat klinkt natuurlijk allemaal leuk, maar wat heb je er als MKB’er in de praktijk aan? Ten eerste verbeter je natuurlijk je zichtbaarheid op het internet. Uit onderzoek blijkt dat mensen dubbel zo vaak interesse hebben in een bedrijf zodra deze een virtuele rondleiding aanbiedt. Let wel: dat effect speelt al op nog voordat bezoekers de rondleiding daadwerkelijk hebben gezien. Bovendien is je bedrijf zo 24 uur per dag 'open' voor een rondleiding.

Daarnaast gaan er geluiden op dat een virtuele rondleiding je zoekmachineoptimalisatie ook goed doet. Zelfs al zou de virtuele tour zelf geen toegevoegde waarde zijn in je Google ranking, door de online rondleiding worden je bezoekers wel enthousiast en betrokken. En dát is sowieso goed voor jouw positie in de zoekresultaten. 

Ons advies

Business view is een heel interessante aanvulling op alle middelen die online tot je beschikking staan. Voor een aantal bedrijven is het zeker een heel goede kans om klanten over de streep te trekken. We hebben het dan vooral over bedrijven met een showroom, winkels of bijvoorbeeld een schoonheidssalon. Een kantoor van een installatiebedrijf is bijvoorbeeld alweer minder interessant. Wil jij weten of business view interessant is voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op, we adviseren je hier graag vrijblijvend over. 

Doorpraten naar aanleiding van dit blog? Bel mij.
030 242 0931
Terug naar het overzicht

Wil je artikelen eerder lezen?

Schrijf je in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief