Is jouw website al mobielvriendelijk? (Nee? Lees wat je eraan kunt doen!)

Door: Roel de Vries
Datum:
Tags: Tips
Leestijd ± 2 minuten

Google heeft besloten dat 2015 hét jaar van de smartphone gaat worden. En als Google dat besluit, dan is dat zo. Google is namelijk niet alleen veruit de populairste zoekmachine, ook gebruikt bijna 80% van alle smartphones wereldwijd het door Google ontwikkelde besturingssysteem Android.

Kortom, het optimaliseren van je website voor smartphones en tablets is relevanter dan ooit. Zeker nu Google dit sinds enkele weken meeneemt in de beoordeling van je website.

Wat is een mobielvriendelijke website eigenlijk?

Een website is mobielvriendelijk als de laadtijden kort zijn (zelfs met langzaam mobiel internet), de buttons groot genoeg zijn om met je vingers te kunnen bedienen en de teksten ook prettig lezen op kleine schermen. 

Waarom vindt Google het zo belangrijk dat een website mobielvriendelijk is? 

Internetten gebeurt steeds vaker mobiel; sinds kort wordt vaker in Google gezocht met smartphones en tablets dan met computers. Mobiel is dus de trend. En daar speelt Google graag op in. Niet geheel belangeloos natuurlijk; Google is verreweg de grootste aanbieder van een mobiel besturingssysteem (Android), dus het komt Google prima uit dat smartphones en tablets steeds vaker gebruikt worden.

Wat doet Google als mijn website niet mobielvriendelijk is?

Dan geeft Google je website weer op een lagere positie. Op dit moment doet Google dat alleen wanneer iemand vanaf een smartphone Google gebruikt, maar het is waarschijnlijk dat Google deze regel over een tijdje voor alle zoekresultaten laat gelden.

Is mijn website al mobielvriendelijk?

Wil je weten of jouw website geschikt is voor mobiel? Google heeft een automatische test ontwikkeld. Ga naar https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/, vul je website-URL in en je weet direct of je mobielvriendelijk bent volgens Google.

Mijn website is niet mobielvriendelijk volgens Google, wat doe ik eraan?

Je kunt je website mobielvriendelijk laten maken door ons. Dat doen we door een techniek toe te voegen die 'responsive' heet. Die techniek zorgt ervoor dat je website 'snapt' in welk schermformaat deze wordt ingeladen en zich daarop aanpast. 

Hoe makkelijk je website responsive te maken is, hangt af van de vormgeving en ouderdom. Soms is het zo gepiept en soms is het goedkoper om de opmaak van je website te vernieuwen. We vertellen je graag vrijblijvend wat voor jou de beste optie is, ook wanneer je website niet door ons is gemaakt.

Ja, ik wil vrijblijvend advies!

Top! Wij denken graag even mee wat voor jouw website de beste route is om voor de mobielvriendelijke test van Google te gaan slagen. Bel ons via 030 242 0931 of stuur even een mailtje.

Doorpraten naar aanleiding van dit blog? Bel mij.
030 242 0931
Terug naar het overzicht

Wil je artikelen eerder lezen?

Schrijf je in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief