FifthGear CMS gaat op zwart!

Door: Roel de Vries
Datum:
Tags: Nieuws
Leestijd ± 3 minuten

‘O nee, stoppen jullie met FifthGear?’ Nee hoor, we gaan alleen flinke veranderingen doorvoeren. Zo wordt FifthGear zwart in plaats van blauw, dit doen we om het contrast te verbeteren en het nog toegankelijker te maken. Wat kun je nog meer verwachten van de FifthGear update van maart? Lees het in deze blog!

Nieuw thema

Ons nieuwe thema is dus zwart, maar waarom? Het contrast met jouw website is nu nog groter, waardoor je makkelijker kunt beoordelen of een aanpassing er mooi uitziet. Daarnaast hebben we in de nieuwe toolbalk belangrijke en veelgebruikte elementen meer uitgelicht, zo kun je ze sneller vinden. Handig hè?

Pagina-instelling zijn dichterbij dan ooit

Wil je een paginatitel aanpassen, de url wijzigen of publicatieopties aanpassen? Vroeger moest je de pagina eerst opzoeken in het pagina-overzicht om bij de instellingen te komen. Veel gebruikers vonden dit omslachtig en besloten daarom maar geen paginatitel in te vullen. Zonde natuurlijk, de paginatitel is superbelangrijk voor je vindbaarheid! Nu kun je direct naar de instellingen vanaf de pagina door op het potloodje te klikken. Een fijne binnendoor-weg met dank aan alle feedback van enthousiaste FifthGear gebruikers!

Coole nieuwe functies in de toolbalk

Vanuit de toolbalk kun je nu meer dan ooit! Dit zijn de nieuwe functies:

 • De naam, status en beschikbaarheid van de pagina is altijd in beeld
 • Een concept-pagina kun je nu direct vanuit de balk publiceren of inplannen
 • Zit je in je blog? Je kunt met het plusje direct een nieuwe blog maken

Ennuh, klik eens op het oogje..?

Dat ziet er cool uit hè? De opties om de website te bekijken zoals een bezoeker je website bekijkt is flink uitgebreid. Je kunt nu namelijk ook op je computer bekijken hoe jouw website eruit ziet op smartphones of tablets. Heel belangrijk, gezien de gestage groei van het marktaandeel van smartphones. Wist je dat maar liefst 1/3 van alle bezoeken aan onze websites al van smartphones komt?

Nieuwe pagina’s opslaan als concept

Je kunt pagina's opslaan als concept, direct bekijken en invullen. Handig als je twijfelt over die ene foto, of vind nu met d of dt is, of als je gewoon niet zeker weet of je vandaag wel genoeg zin hebt om de pagina af te maken. 

‘Goed bezig Herman!’

Naja Herman??? Niels en Martijn voornamelijk. Niet om op te scheppen hoor, maar ze zijn goed bezig in 2017, of niet? Even een lijstje met wat ze, in de 2,5 maand dat dit jaar rijk is, al hebben gedaan:

 • Bulletin nieuwsbrief update, met meer statistieken, meer gegevens en veeeeeeel meer functies
 • Blog-update met tags, seo-elementen en meer publiceerfuncties
 • Inzicht in door wie en wanneer iets voor het laatst is aangepast
 • Nieuwe instellingen-scherm
 • Koppelingen en integraties die je nu allemaal zelf kunt aanpassen
 • Verwijzingen, robots en nog veel meer SEO-functies
 • Pagina’s met wachtwoorden beveiligen
 • En nog heel veel snelheid en prestatieverbeteringen onder de motorkap. Ja, geloof ons maar op onze blauwe, groene en bruine ogen ;-)

Ballonnen, seriously?

Ja, als jouw website de nieuwste FifthGear update heeft, krijg je bij de eerste keer inloggen ballonnen te zien. Gewoon omdat we het wel een feestje waard vonden, al deze mooie updates. We hopen dat je ervan geniet en je website nog beter bij gaat houden!
Owja, deel je ook even hoe blij je met FifthGear CMS bent? Dan beloven wij dat we nog harder ons best gaan doen op de volgende update!

Doorpraten naar aanleiding van dit blog? Bel mij.
030 242 0931
Terug naar het overzicht

Wil je artikelen eerder lezen?

Schrijf je in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief