Stel je Google ranking zeker met een SSL-certificaat

Door: Roel de Vries
Datum:
Tags: Tips
Leestijd ± 2 minuten

Groot nieuws in SEO-land: Google geeft vanaf begin 2016 websites met een SSL-certificaat voorrang in haar zoekresultaten. De zoekmachine vond een veilige verbinding al langer belangrijk, maar nu heeft dit ook direct invloed op de ranking. Tijd om de SSL-certificaten eens onder de loep te nemen.  

Wat is SSL?

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer, en garandeert de versleutelde verbinding tussen jouw website en de bezoeker. Een bezoeker herkent een SSL-certificaat aan de https en het slotje in de adresbalk.

Het belang van SSL

Hoe belangrijk wordt een SSL-certificaat precies? Stel je voor dat je twee websites hebt, met precies dezelfde content en technologie. Op alle beoordelingscriteria van Google scoor je dus precies hetzelfde. Heeft de één wel een beveiligde verbinding, en de ander niet, dan zal Google de website met SSL-certificaat hoger in de zoekresultaten plaatsen.

Het gebruik van SSL is dus een kans, maar tegelijkertijd ook een bedreiging. Neem je geen beveiligde verbinding, dan loop je dus een groot risico om te zakken in de zoekresultaten. En dat is natuurlijk ontzettend zonde van je zoekmachineoptimalisatie inzet tot nu toe.

Wat zijn de voordelen van zo’n certificaat?

Een beveiligde verbinding niet alleen goed voor Google, je geeft jouw website zo ook een betrouwbare uitstraling. Vooral wanneer je persoonlijke gegevens van mensen vraagt, bijvoorbeeld in een formulier, is het fijn dat deze gegevens zichtbaar beveiligd worden verstuurd. Het is dus vooral een belangrijk middel om je klanten te laten zien dat je een betrouwbare partij bent.

Welke beveiliging kies je?

Is een goede ranking in Google belangrijk voor je? Dan doe je er goed aan om ook een SSL-certificaat aan te schaffen. Voor onze klanten regelen wij dat graag. Bovendien willen we je een beetje op weg helpen. Vanwege de verplichting door Google laten we daarom de eenmalige installatiekosten van 120,- euro vervallen als je het certificaat voor 1 maart aanschaft. Er zijn drie verschillende pakketten:

  • Basis: 9,75 euro per maand. Hierbij maak je gebruik van een beveiligde verbinding. Jouw bezoeker ziet dan een groen slotje in zijn adresbalk staan. Vraag jij op jouw website niet om persoonsgegevens? Dan is deze beveiliging voldoende. 
  • Pro: 14,75 euro per maand. Het domein wordt gecontroleerd door middel van een telefoontje naar de aanvrager. Ook hier zie je een groen slotje in je adresbalk staan. Je maakt daarnaast ook gebruik van een beveiligde verbinding. Deze optie raden we vooral aan wanneer je op jouw website om persoonsgegevens vraagt, bijvoorbeeld in een contactformulier. De bezoeker weet dan namelijk zeker dat hij deze gegevens naar jouw bedrijf stuurt. 
  • Elite: 20,75 euro per maand. Je bedrijf wordt uitgebreid gevalideerd, je moet bijvoorbeeld een contract tekenen en terugsturen. Je bent dan uitstekend beschermd tegen misbruik van jouw handelsnaam en domein. Deze optie is vooral interessant wanneer je jouw klanten wilt garanderen dat ze met jou van doen hebben. Bovendien verschijnt jouw bedrijfsnaam in het groen in de adresbalk van de bezoeker.

Wil jij je Google ranking zeker stellen? Klik dan hier om direct jouw SSL-certificaat te bestellen. 

Doorpraten naar aanleiding van dit blog? Bel mij.
030 242 0931
Terug naar het overzicht

Wil je artikelen eerder lezen?

Schrijf je in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief